Clubinformatie


MVC Nederweert is een modelvliegclub die bestaat sinds 1979 en is aangesloten bij de Limburgse Federatie van RC-Vliegers. De accommodatie is gelegen aan het adres: Doradopad 7 te Leveroy (gemeente Nederweert). We hebben de beschikking over een groot vliegterrein met een geasfalteerde startbaan en een ruim clublokaal met toiletten douches en stroomvoorziening.

De vereniging telt ruim 60 leden. Zij beoefenen alle facetten van het modelvliegen. Van schaalmodellen, kunstvluchtoestellen, zwevers, turbinetoestellen tot helicopters. Niet alleen het vliegen maakt deel uit van de hobby, maar zeker ook het bouwen. In de wintermaanden worden bouwavonden georganiseerd in het clublokaal.
 
Voordat u de modelvliegsport wil gaan beoefenen is het verstandig dat u bij de club eerst om advies komt vragen. Dit voorkomt teleurstellingen. Met een goed advies en begeleiding voorkomt u ongelukken en kunt U tegen een redelijke prijs leren vliegen. De hobby hoeft namelijk niet duur te zijn. 
Met een club-instructeur kunt u binnen redelijke termijn het vereiste vliegbrevet halen. Daarna mag u volledig zelfstandig vliegen.
 
Als u geïnteresseerd bent in het modelvliegen bent u van harte welkom op ons vliegveld. In de weekends zijn er altijd vliegactiviteiten. U kunt zich dan zelf overtuigen van het feit dat modelvliegen een interessante en mooie hobby is. De koffie staat altijd klaar.