zaterdag, 1 juli 10:00 uur

Grote Internationale Model Vliegshow bij MVC Nederweert


zondag, 2 juli 12:00 uur

Internationale Vliegshow bij MVC-Nederweert 1&2 Juli

Welkom op de website van Modelvliegclub Nederweert


Aanmeldingen Piloten voor de vliegshow 1 & 2 Juli 2017.

Graag jullie aanmelding via de mail richten aan tonlutgens@gmail.com

Je kunt gebruik maken van de camping vanaf donderdagavond. Vrij vliegen op vrijdag is mogelijk.

Wil je deelnemen aan de BBq? Dat kan na opgave met hoeveel personen je wilt deelnemen.

De kosten zijn nog niet bekend maar het zal tussen de 10 en 12,50 euro zijn.

Vliegshow bij MVC-Nederweert, 1 & 2 Juli 2017 

Beste bezoeker van onze web-site; de voorbereidingen voor de vliegshow zijn gestart. 

De show zal een internationaal karakter krijgen doordat veel piloten uit zowel binnen als buitenland de weg naar onze club zullen vinden.

De aanvangstijden op beide dagen zullen om 12:00uur zijn. We eindigen de show rond 17:00uur.

Maak alvast plaats in je agenda om niets te missen op het gebied van de modelvliegsport.

Hopelijk zien we jou in het weekend van 1 & 2 juli 2017 bij MVC-Nederweert.

 

JURRIËN VISSERS NEDERLANDS KAMPIOEN MODELVLIEGEN 2016

JURRIËN VISSERS NEDERLANDS KAMPIOEN  MODELVLIEGEN 2016  In Ter Apel is op zaterdag j.l. de laatste van de serie van vier wedstrijden gevlogen in de klasse F3A-X  (IMAC). De landstitel “Nederlands kampioen 2016” wist Jurriën Vissers uit Nederweert, lid van de Modelvliegclub Nederweert te behalen. Hij wist in alle vier wedstrijden als eerste te eindigen in de A-klasse.  A is de hoogste en daarmee zwaarste klasse binnen de F3A-X. De figuren zijn een graad complexer en er zijn meerdere geïntegreerde figuren in het programma. In de A-klasse wordt het uiterste gevergd van piloot en toestel. Timing, rust, en controle is noodzakelijk in ieder stukje van het programma om het tot een goede vlucht te laten komen.  Het Nederlands kampioenschap is het totaal van de 4 wedstrijden. Er wordt gekeken naar het totaal aantal rondes dat dat jaar gevlogen is. Van dit totaal wordt via een verrekening een gedeelte meegenomen. De slechtste vluchten vallen af. Je hoeft dus niet alle vluchten gemaakt te hebben. Grofweg kun je stellen dat je één van de vier wedstrijden in een jaar wel kunt missen zonder je deelname aan het Nederlands kampioenschap op het spel te zetten. Als je de winnaar bent in deze competitie dan mag je jezelf terecht de Nederlands kampioen F3A-X  (IMAC) noemen. Onder het motto: "Big is beautiful" en "Kunstvlucht is leuk" wordt er F3A-X gevlogen. Dit is een tak van de RC-Kunstvlucht met grote modelvliegtuigen. Deze modellen zijn schaalmodellen van full-scale aerobatics vliegtuigen. De vliegtuigen die vliegen in de F3A-X klasse moeten voldoen aan de volgende basis eisen: •	Schaalmodellen van een mandragend vliegtuig. Dus geen opgerekte F3A toestellen. •	Spanwijdte monodekkers minimaal 2mtr •	Spanwijdte dubbeldekkers minimaal 1.65mtr •	Maximaal gewicht inclusief brandstof 20kg De beschreven spanwijdte is de spanwijdte van het originele ontwerp. Naast een minimum spanwijdte geldt de 10% schaalregel.  De meeste vliegtuigen zijn uitgerust met een benzinemotor tussen 45cc en 150cc.   Al met al een geweldige prestatie van een lid van de Modelvliegclub Nederweert, waarvan het vliegterrein ligt nabij Leveroij in de nabijheid van de v.d. Broekweg.

Ter Apel is op zaterdag j.l. de laatste van de serie van vier wedstrijden gevlogen in de klasse F3A-X  (IMAC). De landstitel “Nederlands kampioen 2016” wist Jurriën Vissers uit Nederweert, lid van de Modelvliegclub Nederweert te behalen. Hij wist in alle vier wedstrijden als eerste te eindigen in de A-klasse.  A is de hoogste en daarmee zwaarste klasse binnen de F3A-X. De figuren zijn een graad complexer en er zijn meerdere geïntegreerde figuren in het programma. In de A-klasse wordt het uiterste gevergd van piloot en toestel. Timing, rust, en controle is noodzakelijk in ieder stukje van het programma om het tot een goede vlucht te laten komen.

Het Nederlands kampioenschap is het totaal van de 4 wedstrijden. Er wordt gekeken naar het totaal aantal rondes dat dat jaar gevlogen is. Van dit totaal wordt via een verrekening een gedeelte meegenomen. De slechtste vluchten vallen af. Je hoeft dus niet alle vluchten gemaakt te hebben. Grofweg kun je stellen dat je één van de vier wedstrijden in een jaar wel kunt missen zonder je deelname aan het Nederlands kampioenschap op het spel te zetten. Als je de winnaar bent in deze competitie dan mag je jezelf terecht de Nederlands kampioen F3A-X  (IMAC) noemen.

Onder het motto: "Big is beautiful" en "Kunstvlucht is leuk" wordt er F3A-X gevlogen.

Dit is een tak van de RC-Kunstvlucht met grote modelvliegtuigen. Deze modellen zijn schaalmodellen van full-scale aerobatics vliegtuigen. De toestellen zijn voorzien van Benzine motoren met een inhoud van 45cc tot wel 250cc. Het gewicht ligt dan vaak tussen de 15kg en 20 kg.

Alle leden van MVC-Nederweert zijn super trots op ons clublid en feliciteren Jurriën met deze geweldige prestatie.

Met vriendelijke groet,

Ton Lutgens, voorzitter MVC-Nederweert

 

 

 

 

Vliegshow 2015 gemist!

Of u wilt het nog eens op uw gemak terug kijken... dat kan via: Uitzending gemist. 
Klik op de afbeelding hier onder. En bekijk de vliegshow van 4 en 5 juli 2015.

Mogelijk gemaakt door middenlimburgactueel.nl

Vliegshow 2015 - Dag 2 zondag 5 juli 2015Traumaheli - PH-ELP | Eddie HagenaarVliegshow 2015 - Dag 1 zaterdag 4 juli 2015